Har du lagt merket til at du tenker «mer» hvis du er ute og går? Du er ikke alene. Når kroppen er i bevegelse skjer det noe med oss. Vi orienterer oss annerledes sansemessig enn når vi sitter stille. I næringslivet kan en støte på begrepet «walk and talk» der møter gjøres ute eller inne – mens deltakerne går. Innen meditasjon finner vi gå-medtiasjon, ofte basert på at Buddha selv skal ha vandret mye.

Ofte går vi med ørepropper og stenger inntrykkene ute. Hva skjer når vi går sammen og lar inntrykkene slippe til? Hvordan påvirker det tanker, følelser og handlinger?

Vandreprat er min versjon av å gå mens tankene får fritt spillerom. Vi samtaler som vi ville gjort i terapirommet, men samtalen blir påvirket av alt vi sanser rundt oss og de fysiske reaksjonene i kroppen som er i bevegelse. Kanskje vi stopper opp og tar oss tid til å bli var – fornemme det sansene forteller. Komme i kontakt med kropp og pust så tankene får komme. Så kan vi dele tankene og la dem vise vei videre.

Hvor vi møtes? Det er opptil deg. Hvor trives du med å gå? I skogen? Ved havet? Gatelangs i sentrum eller bynære områder? Mulighetene rundt oss er mange og vi blir enige om hvor vi skal gå og legger opp en tur på ca en time.

Du kan fint kombinere Vandreprat med ordinære terapitimer. Et avbrekk fra klientstolen kan bidra til nye tanker, til nye delte opplevelser mellom deg og meg. Eller du kan ønske deg bare å vandre. Ta kontakt så finner vi ut sammen hvilken vei vi går!